КАТЕГОРІЯ НАСЛІДКУ В УКРАЇНСЬКІЙ МОВІ (Рецензія на монографію С. І. Дорошенка , Н. В. Кринської «Структурно-семантичний синтаксис: складні речення з компонентом наслідку». Харків: ФОП Панов А. М., 2019. – 168 с.

Т. В. Бєляєва, Н. В. Щербакова

Анотація


На початку 2019 року побачив світ один із тих наукових проектів, що ними жив і снив до останніх днів свого земного життя видатний український учений-мовознавець, доктор філологічних наук, професор Сергій Іванович Дорошенко, інші ж іще чекають свого часу. Це ж видання стало можливим завдяки зусиллям учениці й послідовниці знаного професора, колишньої його аспірантки, Наталії Володимирівни Кринської, яка є співавтором монографії, й адресоване воно насамперед науковцям, викладачам, магістрам, студентам філологічних спеціальностей.

Як видається, цінність пропонованої публікації полягає не тільки в поширенні здобутих дослідниками нових даних про категорію наслідку, а передусім у забезпеченні перспективи подальшого вивчення цієї категорії з погляду встановлення можливих семантичних відтінків, створюваних у межах кожного структурного типу складного речення, а також у виявленні лексичних і текстових потенцій формування відношення наслідку.


Повний текст:

PDF


DOI: https://doi.org/10.34142/23127546.2019.50.39

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.