Рецензія на монографію «ПІДГОТОВКА МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ІНФОРМАТИКИ ДО ПРОФОРІЄНТАЦІЙНОЇ РОБОТИ У ЗАГАЛЬНООСВІТНІХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ»

О. В. Семеніхіна

Анотація


Стрімкі зміни, що відбуваються в сучасному світі, висувають нові виклики до системи освіти і, зокрема, до розбудови якісної системи підготовки та професійного розвитку вчителів. Монографія, що рецензується, є результатом всебічного дослідження вкрай актуальної педагогічної проблеми модернізації підготовки майбутніх учителів інформатики в ракурсі здійснення ними професійної орієнтації школярів на ІТ-спеціальності.

У монографії  представлено аналіз стану і проблем підготовки майбутнього вчителя інформатики до роботи з професійної орієнтації школярів у загальноосвітніх навчальних закладах. Автором переконливо розкрито особливу соціальну значущість професійної орієнтації школярів на ІТ-спеціальності та виокремлено інноваційні напрями профорієнтаційної діяльності вчителя інформатики. В монографії досліджено сутність та встановлено компоненти готовності майбутнього учителя інформатики до професійної орієнтації школярів у загальноосвітніх навчальних закладах. Автором  переконливо визначено дидактичні засади підготовки майбутнього вчителя інформатики до професійної орієнтації школярів на ІТ-спеціальності.

Повний текст:

PDF

Посилання


DOI: https://doi.org/10.5281/zenodo.10710574


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.