Рецензія на монографію «ПІДГОТОВКА МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ІНФОРМАТИКИ ДО ПРОФОРІЄНТАЦІЙНОЇ РОБОТИ У ЗАГАЛЬНООСВІТНІХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ»

Л. Е. Гризун

Анотація


Рецензована монографія присвячена дослідженню актуальної проблеми підготовки майбутніх учителів інформатики до професійної орієнтації школярів на ІТ-спеціальності. Особливої значущості розглядуваному аспекту професійної підготовки майбутніх вчителів інформатики надає розпочатий в Україні процес реформування освіти в умовах, коли сучасний стан розвитку суспільства характеризується прискореним розвитком технологій та докорінними змінами у структурі ринку праці.

У трьох розділах монографії  автором розкриваються теоретичні і методичні засади підготовки майбутніх учителів інформатики до професійної орієнтації школярів на ІТ-спеціальності. У першому розділі монографії досліджено стан і проблеми підготовки майбутнього вчителя інформатики до роботи з професійної орієнтації школярів у загальноосвітніх навчальних закладах з огляду на специфіку становлення системи професійної орієнтації в контексті особливостей суспільного розвитку. Другий розділ монографії присвячений науковому обґрунтуванню сутності готовності майбутнього учителя інформатики до профорієнтаційної роботи у загальноосвітніх навчальних закладах.

Повний текст:

PDF

Посилання


DOI: https://doi.org/10.5281/zenodo.10711123


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.