СУЧАСНІ ВИМОГИ ДО ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ РОБІТНИКА ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ

О. І. Вдовенко

Анотація


У статті на основі аналізу наукової літератури представлено сучасні вимоги до професійної діяльності робітника харчової промисловості. Визначено суть дефініцій «професіоналізм», «особистість професіонала». Розкрито зміст, структура і функції професійної діяльності майбутнього робітника харчової промисловості.

Ключові слова: особистісні якості, професіоналізм, особистість професіонала, професійна діяльність, харчова промисловість..

 

В статье на основе анализа научной литературы представлены современные требования к профессиональной деятельности рабочего пищевой промышленности. Определена суть дефиниций «профессионализм», «личность профессионала». Раскрыто содержание, структура и функции профессиональной деятельности будущего рабочего пищевой промышленности.

Ключевые слова: личностные качества, профессионализм, личность профессионала, профессиональная деятельность, пищевая промышленность.

 

On the basis of analysis of scientific literature presents current requirements for professional work working food industry. Determined are the definitions of "professionalism", "professional identity". The content, structure and functions of the professional work of the future food industry workers. The concept of personality and its’ content and structure in the framework of the activity theory are examined. The concept of professionalism and its’ essence are explained, the concept of the professional personality is objectified. The content and the structure of the professional activity of future skilled food industry worker are defined. The structure, components and functions of professional activities are described. The modern requirements of the employers to the personality and professional activity of the future food industry workers are determined.

Key words: personal qualities, professionalism, professional personality, professional activity, food processing industry.


Повний текст:

PDF

Посилання


Батышев С.Я. Основы профессиональной подготовки. – М.: Высшая шк., 1997. – 507 с.

Дьяченко М.И. Психологический словар-справочник [Текст] / М.И. Дьяченко, JI.A. Кандыбович. – Минск: Харвест, 2007. – 576 с.

Зязюн І.А. Інтелектуально-творчий розвиток особистості в умовах неперервної освіти // Неперервна проф. освіта: проблеми, пошуки, перспективи: монографія / за ред. І.А. Зязюна. – К.: Віпол, 2000. – С. 11-57.

Леонтьев А.Н. О формировании способностей /А.Н. Леонтьев. // Вопросы психологии. – 1960. – № 1. – С. 8.

Мадзігон В.М. Продуктивна педагогіка. Політехнічні основи поєднання навчання з виробничою працею : монографія – К.: «Педагогічна думка», 2007. – 360 с.

Ничкало Н.Г. Адаптація професійна / Н.Г. Ничкало // Енциклопедія освіти / АПН України ; голов. ред. В. Г. Кремень; [заст. голов. ред.: О.Я. Савченко, В.П. Андрущенко ; відп. наук. секр. С.О. Сисоєва]. – К., 2008. – С. 12-13.

Ожегов С.И. Толковый словарь русского языка [Текст] / С.И. Ожегов. – М.: ACT, 2008. – 1360 с.

Селевко Г.К. Доминанта в развитии личности [Текст] / Г.К. Селевко // Народное образование, 1995. – № 8. – С. 13-16.

Шадриков В.Д. Новая модель специалиста: инновационная подготовка и компетентностный подход [Текст] / В.Д. Шадриков // Высшее образование сегодня. – 2004. – № 8. – С. 26-31.

Якуба Ю.А. Краткий словарь основных терминов практического (производственного) обучения [Текст] / Ю.А. Якуба, В.А. Скакун. – М.: Институт развития профессионального образования, 1995. – 125 с.




DOI: https://doi.org/10.5281/zenodo.194816

Метрики статей

Завантаження метрик ...

Metrics powered by PLOS ALM

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.